Stenslag og det magiske tape

21 juli 2020
Lotte Hindsberg

Som bilist er et stenslag tæt på at være lige så frusterende som at komme ud til en bil med et fladt dæk eller en iskold vintermorgen hvor man er for sent på den og først skal til at fjerne sne fra bilen før man kan komme videre. Det frusterende er, at man først bliver forskrækket når det sker og efterfølgende, at man ikke har kunne forhindre det.

Uanset hvor god og erfaren bilist man er. Man kan holde afstand og køre langsomt på veje med sten på vejen, men derudover kan man ikke gøre så meget. Men når uheldet er ude, er der til gengæld flere ting man kan gøre og det er her den magiske tape kommer ind i billedet. 

Den magiske tape

Hvis du har fået en revne på forruden eller en af dine andre ruder i bilen, kan du med fordel sætte et stykke tape på revnen. Det mindsker muligheden for at revnen arbejder videre og bliver større. Hvis revnen er mindre end en 2 kr. er det nemlig muligt at reparere ruden istedet for at udskifte den. Det er både nemmere, hurtigere og billigere at reparere ruden. Derfor er det en god ide at have en rulle tape i bilen, som helt almindelig standard udstyr.

Hvis det er muligt at reparere ruden tager det mekanikeren omkring 20 min. Det kan f.eks. være en mekaniker i Greve. Hvis det er nødvendigt at udskifte ruden tager det 1-2 dage, da det kan være nødvendigt at bestille en rude hjem. Det er vigtigt at ruden er en original reservedel, da din bil ellers kan midste værdi og det kan være svære at få den solgt på et senere tidspunkt. Hvis du skal have udskiftet ruden, så husk at tjekke din bilforsikring. Nogle forsikringer dækker men det er ikke alle.

Flere Nyheder