Maling til badekar: Giv dit hjem et frisk pust

06 november 2021
Athene Eriksen

advertorial

Maling til badekar: Når dit badeværelse fortjener det bedste 

Føler du at dit badeværelse har set bedre dage og trænger til lidt renoveringsarbejde? Så kan en gang maling – også kaldet emaljering, være præcist det friske pust, til at realisere dette. Den såkaldte maling eller polyurethan, er i dag tilgængelig for de fleste private personer, som derfor også vil have muligheden for selv at give sig i kast, med denne type af projekt. Om dette er en god idé eller anbefalelsesværdigt, er en anden sag. 

Kan jeg ‘gør-det-selv’? 

Det kan du godt, men dette frarådes. Årsagen til dette er at de fleste private personer hverken har det rette udstyr, erfaring eller teknikker, til at påføre materialet, på en måde som vil give et tilfredsstillende resultat. Polyurethan er en type af maling, blandet med en form for hærdende substans. Dette giver en flot, holdbar og slidstærk overflade, hvis man vel og mærke påfører dette korrekt.

I modsætning til andre typer af maling, kan man ikke smøre polyurethan på med en pensel eller rulle, som det gør sig gældende ved eksempelvis vægge eller lofter. Der skal derimod anvendes en sprøjtepistol af professionel kaliber og denne kan være svær at styre, hvis man ikke har den rigtige erfaring og håndelag. Derfor bør du altid henvende dig til en professionel virksomhed, inden du påbegynder denne type af projekt. 

Hvad koster det at få malet mit badekar? 

En gang maling af dit badekar starter omkring de 6.000,- DKK, men tillæg kan forekomme, hvis der skal udføres reparationer, tilføres en slidstærk overflade eller lignende. Har du derimod kastet dig ud i et gør-det-selv projekt som ikke er blevet som du havde forventet, kan prisen dog stige til 10.000,- DKK, da der først vil skulle fjernes det gamle lag af maling. 

Modtag et tilbud på maling til badekar

Flere Nyheder