Køb af udstyr af ølbrygning

22 februar 2020
Lotte Hindsberg
Køb af udstyr af ølbrygning

Den stigende interesse i selv at brygge øl har medført, at der er opstået et marked for udstyr til ølbrygning. Det er muligt at købe de forskellige ingredienser og andet udstyr du skal bruge i butikker eller på internettet. Det kunne f.eks. være hos ALBRYG. Det interessante ved ølbrygning er, at det er nemt at komme igang og kan gøres med ganske få midler og det kan derefter, hvis det ønskes skaleres op og du kan købe noget yderst avanceret udstyr til din ølbrygning. Butikkerne har en stor viden om ølbrygning og kan råde og vejlede dig, hvad du har brug for og hvad kan vente. De har også sammensat nogle startskit, så du ikke står og mangler noget vigtigt. 

Lær at lave øl

Mange af de butikker, der sælger udstyr til at lave din egen øl, tilbyder også ølkurser, hvor du kan lære at brygge øl. Der udbydes både kurser for begyndere og for øvede. Det er samtidig en perfekt fødselsdagsgave til en, der interesser sig for øl og har gået og overvejet om han skulle prøve at starte med at lave sin egen øl. Det er også en god måde at tilbringe en eftermiddag og aften, sammen med gode venner og i ender med at have en god portion øl med hjem.

Husk de rigtige glas

Hvis du har valgt at investere i udstyr til at lave din egen øl, er det en god ide også at købe et par gode ølglas. Udformningen på glasset er med til at bestemme, hvor meget af øllens aroma du vil komme til at nyde. Glasset bør som udgangspunkt være smallere for oven og det er vigtigt at glasset er helt rent og fri for fedt og sæberester. Fedt og sæberester vil påvirke skummet negativt og gøre øllen flad hurtig. Skummet har betydning for, hvor meget kulsyre der er i øllen. 

Flere Nyheder