Hvor kan jeg finde et godt hundeinternat?

02 juni 2020
Astrid Pedersen

Hundeinternater findes over alt i Danmark. Søger du efter ordet hundeinternat på Google vil du se at de fleste – og de største – af dem er drevet af de store dyreværns organisationer.

Blandt disse finder du Dyreværnet og Dyrenes Beskyttelse, som har op til flere hundeinternater rundt omkring i landet. Der findes dog også mindre hundeinternater som er privat drevet for ditto fonds midler. Disse er som ofte drevet i forbindelse med hundepensioner, hvilket giver god mening i forhold til socialisering af internat hundene.

Hvor finder jeg et hundeinternat i nærheden af mig?

Da Dyrenes Beskyttelse og Dyreværnet opererer på landsplan, vil du altid kunne finde et hundeinternat i nærheden af din bopæl. Det er dog langt fra sikkert at det netop er her du skal finde din nye firbenede ven. Han eller hun kan for så vidt lige så godt befinde sig i den anden ende af landet – og derfor har såvel Dyrenes Beskyttelse som Dyreværnet samlet alle adoptions hunde fra de forskellige internater på hjemmesiden, så du har mulighed for at se internat hunde fra Roskilde selv om du bor i Randers.

Billederne er ledsaget af uddybende beskrivelser af hver enkelt hund samt krav til eventuelt adoptant. Det kan for eksempel være at hunden har brug for et hjem uden andre børn eller hunde, eller at hundens fremtidige bolig skal være forsynet med en have. Finder du således drømmehunden på hjemmesiden vil du typisk først skulle gennemgå et telefon interview som, hvis dette falder hensigtsmæssigt ud, fører til en face to face samtale på selve internatet. Og først da kan der blive tale om at du og familien kan få lov at møde hunden.

Hvis du vil vide mere om internat hunde samt selve adoptions proceduren fra et hundeinternat, kan du blive klogere på https://altomdyr.dk/fordele-og-ulemper-ved-at-koebe-dit-kaeledyr-paa-hundeinternat/ 

Flere Nyheder