Gør kål på smerter og spændinger med osteopati

26 april 2021
Astrid Pedersen

Hvis du døjer med smerter, spændinger eller stivhed i din krop, er det en god idé at opsøge professionel behandling. Daglige smerter og ubehag dræner energien og kan gøre dig træt og udbrændt. Og er det især dine muskler og led som lider kan du med fordel vælge en behandling hos en osteopat.

Hvad laver en osteopat?

En osteopat er en manuel behandler som teknikmæssigt befinder sig i krydsfeltet mellem en fysioterapeut, en massør og en kiropraktor.

I lighed med en kiropraktor benytter en osteopat særlige greb og teknikker for at kunne justere patientens led – men du vil sjældent opleve at blive knækket på samme måde hos en osteopat som du vil hos en kiropraktor. I stedet benytter osteopaten i langt højere grad skub, tryk og massage agtig manipulation for at få kroppen til at rette ind ad sig selv.

Hos en osteopat vil du samtidig opleve at blive behandlet mere hands on end hos en fysioterapeut, selv om osteopaten i lighed med fysioterapeuten kan finde på at udskrive øvelser som du kan udføre derhjemme. Og selv om en osteopat benytter sig af visse massage teknikker vil massagen have et langt mere funktionelt sigte end du vil finde hos en massør.

Hvordan arbejder en osteopat?

En osteopat arbejder med at opdage, behandle og forebygge dårligdomme og helbreds problemer ved at bevæge, strække og massere muskler og led.

Osteopati har til sigte at øge mobiliteten, lindre muskelspændinger og øge blod cirkulationen. Dette foregår ud fra et holistisk synspunkt ifølge hvilket der er en dyb sammenhæng imellem menneskets trivsel og musklernes, knoglernes, ligamenternes og bindevævets tilstand og beskaffenhed.

Derfor vil en osteopat aldrig anskue et problem isoleret men i stedet se på helheden. Og af samme grund kan du altid være sikker på at få den rette behandling hos en osteopat.

Du kan bestille tid til osteopati i Slagelse på https://am-klinikken.dk/osteopati-manuel-terapi-columna-terapi/.

Flere Nyheder