Find annoncer for brugte biler til salg via Danmarks største bilportal

19 november 2020
Astrid Pedersen

Når du står for at skulle købe ny bil – måske endda din første af slagsen – drømmer du måske om en fabriksny model. Det er da også vældig besnærende at kunne sætte sig ind i en spritny bil og trille af sted på dennes jomfrutur.

Duften af helt nyt indtræk i en helt ny model samt fornemmelsen af ubrugte støddæmpere og glæden ved det top moderne elektroniske udstyr er svær at slå. Og så er der trygheden ved at vide at såvel sikkerhed som køre egenskaber er helt i top fra det øjeblik du triller bilen ud over kantstenen foran forhandlerens show room.

Det er så til gengæld også her bilens værditab påbegyndes. Nye biler falder voldsomt i værdi over de første tre til fem år af deres levetid. Dette skyldes ikke mindst de høj afgifter som fabriksnye biler bliver pålagt af staten i forbindelse med salg. Diss afgifter puster bilens nypris kunstigt op, så den ender i et leje hvor det er urealistisk at forestille sig at du som almindelig lønmodtager vil kunne finansiere anskaffelsen af en ny bil uden at skulle gældsætte dig.

Når bilens værdi falder sker det således relativt brat – og så vil hurtigt kunne komme til at stå med et bil lån hvis hovedstol overstiger bilens værdi.

Køb brugt når du køber ny bil – for din økonomis skyld

Her er det så du skal overveje om du ønsker at risikere teknisk insolvens på grund af duften af ny bil og state of the art elektronik. Er svaret på dette spørgmsål nej, kan du med fordel tage et kig på det danske brugtvogns marked. Her vil du med stor sandsynlighed kunne finde en rigtig god brugt bil – og slippe med at betale en brøkdel af dennes nypris.

Se et stort udvalg af annoncer for brugte biler til salg på Biltorvet.dk

Flere Nyheder