Få et bedre indeklima med en kinesisk pengeplante

27 maj 2020
Lotte Hindsberg

Stort set alle hjem har en eller flere planter. Nogle hjem har kun en, andre flere og nogle så mange at man har fornemmelsen af at man træder ind i en jungle, når man besøger dem. Uanset mængden gør planter godt. Lige fra sjælen til at forbedre boligens indeklima. Flere plante og mange af dem er helt almindelige stueplanter omdanner CO2 til ny ilt. Alene af den grund er det en god ide at have planter i hjemmet.

Ud over at planter hjælper på indeklimaet hjælper planter også på luftfugtigheden. Det er især om vinteren en fordel fordi luften kan være tør. Husk dog at lufte godt ud. For meget fugt kan give skimmelsvamp hvilke aldrig er godt. En af de planter der er god at have i hjemmet er en kinesisk pengeplante. Ud over at den er god for indeklimaet, er det en plante der er næsten umulig at slå ihjel.

Hvilke andre fordele er der ved planter i hjemmet?

Udover at planter forbedre indeklimaet er der flere andre gode fordele. De fungere også som støvsugere og derfor er det en god ide med jævne mellemrum at give dem en tur med bruseren.

Mange planter har også andre fordele. Krydderurter er ikke alene smukke, de er også gode i maden og så dufter det godt. Tomater og chili trives godt i et vindue og sikre at du har tomater og chili hele året rundt. En busktomat bliver ikke høj og kan sagtens stå i vinduet. En eller 2 planter sikre dig en fast forsyning af tomater. Om foråret kan du købe stedmorblomster. De er 2 årig og er pynter i enhver salat eller dessert. 

Den sidste plante man med fordel kan have er en Aloe Vera. Den er blandt andet god hvis man har en solskoldning, en hudirritation eller dårlig mave.

Flere Nyheder