Derfor skal du købe maling af god kvalitet

19 maj 2021
Camilla Skøtt

Når der skal males på hjemmefronten, er det fristende at køre til nærmeste supermarked og købe den billige maling og de billige pensler. Læs med og find ud af, hvorfor dét ikke er en god idé.

Drømmer du om at spare penge på istandsættelsen, og overvejer du at gå med den billige maling? Vi har talt med en malermester (https://nordicpainthouse.dk/), der forklarer, at det er et dumt sted at spare – og faktisk også at du næppe sparer mange penge på den lange bane. 

Hvorfor, tænker du?

Det skyldes ganske enkelt, at den billige maling af ringe kvalitet har en lav dækningsgrad. Hvor du med en god kvalitetsmaling eksempelvis kan nøjes med at male to gange, skal du med den billige maling måske male tre eller fire gange, før den dækker lige så godt. Det betyder i sagens natur, at der skal mere maling til, og hvis du skal købe dobbelt så meget maling, kan det jo være lige meget, at den er billigere.

Du kommer i øvrigt også til at bruge dobbelt så lang tid på at male med den billige maling, og det er du næppe interesseret i.

Gider du ikke selv?

Bliver du helt træt ved tanken om at male, eller lyder det uoverskueligt at sætte sig ind i kvalitet og teknik? Så kan du overveje at hyre en professionel maler til arbejdet. Ja, det koster naturligvis mere, men hvis du regner det om i den tid og energi, du selv skal bruge på projektet, så kan det vise sig at være godt givet ud.

Husk dog – hvis du vælger at få hjælp – at du med fordel kan indhente tre forskellige tilbud på opgaven, så du sikrer dig, at du får ikke bare den bedste pris, men den bedste sammenhæng mellem pris og kvalitet. Arbejdet skulle trods alt gerne holde i mange år.

Flere Nyheder