Boligadvokat fra Hviid Advokater – en god investering!

16 januar 2017
Astrid Pedersen

Hvis du ønsker en bolighandel uden grimme overraskelser, er det en god idé at hyre en kompetent boligadvokat. En boligadvokat er din garanti for en sikker handel. Efter den nye Ejendomsmæglerlov trådte i kraft i 2015, er det blevet forbudt for professionelle rådgivere at rådgive begge parter i en bolighandel – og mægler er altid på sælgers side, da det er ved salget, han opnår sin provision. Som køber bør du tage dette meget alvorligt. Du bør have en kyndig boligadvokat, som er i stand til at levere kvalificeret rådgivning og vejledning vedrørende dit køb, og som engagerer sig i tilstrækkelig grad, for eksempel ved at tilbyde gennemlæsning af alle de dokumenter, som følger med handelen.

 

En bolighandel er et sandt overflødighedshorn af dokumenter, som kan foreskomme ganske uoverskuelige, og som for lægmand ofte er helt uforståelige. Der er for eksempel selve salgsopstillingen – i følge den nye Ejendomsmæglerlov må der ikke længere fremgå foreslået brutto og netto ydelse ved bestemte typer finansiering, så allerede hér er en bolligadvokat god at have ved hånden. En dygtig boligadvokat vil kunne hjælpe med finansieringsforslag, som passer til din økonomi og budget. Så er der servitutter, BBR-ejermeddelse, ejendomsdatarapporten, tilstandsrapporten, sagforhold omkring ejerskifteforsikring, elrapporten og tingbogsattesten. Alle disse dokumenter vil din boligadvokat være i stand til at overskue, og en grundig boligadvokat vil gennemgå dem minutiøst, så der ikke kommer overraskelser senere hen.

 

Selve købsaftalen er man som køber ofte nødt til at underskrive i en fart, hvis man vil sikre sig boligen. Ved en straks-underskrift er det klog at få indført et advokatforbehold i aftalen, således at underskriften ikke er endeligt bindende, førend advokaten har genemlæst diverse dokuemnter og godkendt aftalen. Her er det især vigtigt at være opmærksom på, at man, når man som køber skriver under på en købsaftale, samtidig skriver under på, at man er blevet gjort opmærksom på vigtigheden af kvalificeret vejledning desangående. Således er man ringe stillet, hvis man efterfølgende oplever, at forhold omkring ejendommen giver anledning til klagemål, hvis man ikke forud for underskrift har rådført sig med en boligadvokat.

 

Hos Hviid Advokater yder vi uvildig og kvalificeret rådgivning. Vi er uafhængige og er ikke affilieret med hverken ejendomsmæglere, forsikringsselskaber, investeringsseleskaber eller pengeinstitutter. Vi er 100% på købers side og sætter en ære i grundighed i gennemgangen af de juridiske dokuemnter. Vores boligadvokat, Henrik Baastrand, har mange års erfaring med de juridiske aspekter af bolighandel – du kan møde ham lige her: https://www.youtube.com/watch?v=rhRh-VSNbcs

Flere Nyheder